Keresztény családnap

Program ¦ Beszámoló ¦  Galéria

KERESZTÉNY CSALÁDNAP

csaladnap2014

2014 augusztus 23.

MEGHÍVÓ (Program)

10. ó. Szentmise

Beöthy Tamás jezsuita atya gondolatai a belső imáról

Hager Ritta textilművész és ferences kisnővérek tanúságtétele

12.30. Közös étkezés

Megajándékozhatjuk egymást süteménnyel, üdítővel.

14. ó. Egy kis muzsika

14.30. Dr. Pécsi Rita: Művészet és embernevelés – A zene létfeltétel?

Az előadáson akkreditációs pont szerezhető.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mens Sana Alapítvány

BESZÁMOLÓ 

A bizonytalan időjárás miatt bent a házban készítettük elő a vendéglátást. 75 ülőhelyet számoltunk, s a vendégek el is foglalták mindet. Délelőtt 10 ó-kor kezdődött a szentmise. Varga András plébános atya, Beöthy Tamás jezsuita atya, Kuklay Tóni atya és Dombi Ferenc recski plébános atya mutatták be a szentmisét, amelyen a ferences kisnővérek is szolgáltak énekkel, gitárral, furulyával és értékes tanúságtételükkel. „Isten a mi kicsiségünkben is benne él” és onnan sugárzik másokra, a világra – volt a tanúságtételek és Beöthy atya szavainak is a veleje. A mise végén Háger Ritta Kossuth díjas textilművész fogalmazta meg gondolatait a belső fényről. Ez utóbbi előadás szövegét elkértük a következő Folia Selecta számára.

A közös ebédet már jórészt a kinti asztalok mellett fogyasztották vendégeink.

Délután 2-kor egy kis hangversennyel kezdődött a program: Windhager Ákos és felesége kürtön és tubán gyönyörködtettek Bach muzsikával.

A délutáni előadást Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató tartotta, középpontban az érzelmi intelligencia nevelésével. Mindenki számára fontos dolgokat ismerhettünk meg a nevelésről és önnevelésről. A mátramindszenti iskola tanári karának itt lévén az évkezdése, jó indítás volt számukra ez a nagyon értékes délután. Az előadás után válogathattunk Pécsi Rita „Kulcs a neveléshez” c. könyv- és DVD sorozatának számos példányából.