Önkéntesek képzése Kaláka keretében

Program ¦ Beszámoló ¦  Galéria

ÖNKÉNTES KÉPZÉS

2014. Május 1-4

palyazat_kalaka_majusAz alapítvány önkénteseinek képzése Kaláka keretében

BESZÁMOLÓ 

E hosszabb kaláka alkalmával több csoportba szerveződve folyt a munka: Voltak akik a fűzépítményeket gondozták, ill. újakat is építettek. Mások a már meglévő szöveges táblák fölé építettek kis tetőket, tisztították a kert egyes területeit, gondozták a csemetéket, ismét mások a tó tisztításával foglalkoztak, vagy az időjárás és a madarak által megviselt kiírt szövegeket igyekeztek felújítani. Voltak, akik a jurták nyári előkészítését vállalták. Elkészült két szilárdan álló pad is a tó közelében.

Természetesen az étkezések körüli munka, a terítés, mosogatás is igényelt szorgos kezeket, amelyek mindig ott voltak kellő időben és számban.

Ezek a munkák mindig összekovácsolják az együtt dolgozókat, a távolabbról érkezetteket és a falubelieket, magyarokat és cigányokat. Néhány kalákázó vendég a faluban kapott szállást kedves vendéglátóknál, közben szép barátságok születtek.

Az idei kaláka új ajándéka volt az egri „Segít a Város Alapítvány” nyolc tagjának jelenléte, munkája. Közülük hatan csökkentett munkaképességű fiatalok voltak. Az együttdolgozás öröme és a szeretet uralta az egész kalákát.