Recski Emléknap – Szentmise

Program ¦ Beszámoló ¦  Galéria

Recski Emléknap és szentmise

recsk02

Körülbelül 14:30 – 15:00 órai kezdettel Recskről érkező, ott megemlékező vendégekkel együtt Szentmise a Barakk Kápolnában.

Kapcsolat:

3155 Mátramindszent Vasút Út 10.
Telefon/ Fax: 32/366-134
matradab@invitel.hu

BESZÁMOLÓ

A Recski Szövetség minden év szeptemberében (1953. szeptember 29-én, Szent Mihály napján szünt meg a tábor )megemlékező ünnepséget tart Recsken a tábor helyén. Az ünnepségen résztvevők közül aki akar, átjön hozzánk Mátramindszentre, hogy közösen vegyünk részt a délután kb. 3 órakor kezdődő szentmisén.

Így volt az idén is. Két nagy busz érkezett, egy Budapestről, egy Pécsről. Többen személyautóval jöttek. Krasznay Béla bácsit Recskről rosszulléte miatt haza kellett vinni, ezért most először nem lehetett velünk. A szentmisét Tóni atya és az ózdi plébános, Baranyák Béla mutatták be. A közel száz résztvevő éneke betöltötte a Kincseskertet. Béla atya beszédét lelkükbe zárták a hallgatók. A szentmise után egy kis szeretetlakomára hívtuk a vendégeket. Tea, kávé és egy kis sütemény mellett beszélgettünk, ismerkedtünk. A pécsiek most jártak itt először. Érdeklődtek a hely, az itteni munkák és lehetőségek után.

Mint eddig mindig, most is rendkívül megindító volt ez az együttlét. Többen kifejezték, hogy ez a délután volt a nap megkoronázása, így volt teljes a recski nap.